Ανακοίνωση για τις εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αχαρνών 2018 – 2019

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους, ότι η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών θα δέχεται αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών των νηπίων για τη νέα σχολική χρονιά 2018 -2019 των Παιδικών Σταθμών, στα Γραφεία της Διοίκησης, στο κτίριο του 1ου  Παιδικού Σταθμού (Αγ. Τριάδος 39), από Πέμπτη 10/05/2018 έως και την Πέμπτη 31/05/2018 καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως  τις 13:00 μ.μ.

Οι  Δημοτικοί Παιδικοί  Σταθμοί Δήμου Αχαρνών δέχονται παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών (κατά την ημερομηνία εγγραφής τους) έως την ηλικία φοίτησής τους στο Νηπιαγωγείο αφού καταθέσουν αίτηση εμπρόθεσμα  με τα πλήρη δικαιολογητικά.

 

Τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Πιστοποιητικό Γέννησης ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του Παιδιού.
 1. Ιατρικό Πιστοποιητικό Υγείας Νηπίου, το οποίο χορηγείται από τη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου και συμπληρώνεται από τον Παιδίατρο.
 1. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας του νηπίου.
 1. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας για τη δήλωση εισοδήματος του 2017.
 1. Βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη και των δύο γονέων, πρόσφατης έκδοσης και μηχανογραφημένα ένσημα από το ΙΚΑ τουλάχιστον 3 μήνες πριν την κατάθεση της αίτησης, προκειμένου για τους εργαζομένους στον Ιδιωτικό Τομέα. Για ελεύθερους επαγγελματίες βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος και αντίγραφο τελευταίου τριμήνου στον ασφαλιστικό τους φορέα. Για δημοσίους υπαλλήλους βεβαίωση από την Υπηρεσία τους με τα πλήρη στοιχεία.
 1. Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία χορηγείται από τη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου και στην οποία θα αναφέρεται η οικογενειακή κατάσταση των γονέων του παιδιού και τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που θα παραλαμβάνουν το παιδί από τον Παιδικό Σταθμό.
 1. Για την εγγραφή παιδιού αλλοδαπών γονέων σε Παιδικό Σταθμό. εκτός των αναφερόμενων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται.
 1. Δελτίο ανεργίας σε ισχύ έως την ημερομηνία έναρξης των εγγραφών 10 Μαΐου 2018 για κάθε έναν από τους δύο γονείς.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο γραφείο των Παιδικών Σταθμών στο τηλέφωνο 210-2460800.

Λόγω της αναμενόμενης υψηλής ζήτησης και προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων παρακαλούμε να δοθεί βάση στα εξής:

 • Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα εξεταστούν
 • Αιτήσεις χωρίς πλήρη δικαιολογητικά δεν θα παραλαμβάνονται
 • Οι αιτήσεις για ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ στη Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» είναι ανεξάρτητες και θα υπάρξει νέα ενημέρωση

Σχετικά έντυπα:

ΑΙΤΗΣΗ 2018-2019
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΕΝΤΥΠΟ ΙΑΤΡΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών (Ν.Π.Δ.Δ.)
Γεώργιος Δασκαλάκης

Μοιραστείτε το…