Ενημέρωση κατά της παραβατικότητας στα ΚΑΠΗ


Το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών σε συνεργασία με την Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών διοργάνωσαν ενημερωτικές διαλέξεις κατά της παραβατικότητας στους χώρους των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών.

Κατά τις διαλέξεις, o Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και αξιωματικοί παρουσίασαν στους ηλικιωμένους, τρόπους προστασίας από παραβατικές συμπεριφορές και πως οι επίδοξοι απατεώνες εξαπατούν τα θύματά τους σε σημεία όπως τα ATM, έξω από τις τράπεζες ή στις οικίες τους.
Στόχος του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και του Δήμου Αχαρνών, είναι να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους για τις νέες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επίδοξοι απατεώνες για να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή αλλά και πως θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση συμβάντος.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα ΚΑΠΗ, Κόκκινου Μύλου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου και θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση των ενημερωτικών διαλέξεων στα ΚΑΠΗ έλαβε την έγκριση από τη Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ και θα αποτελέσει πρότυπο για την εφαρμογή της και σε άλλους δήμους της χώρας.

 

 

| |

Μοιραστείτε το…