Θεραπευτική άσκηση και γυμναστική στα ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών

Στα Κέντα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Αχαρνών λειτούργησε πιλοτικά, πρόγραμμα Θεραπευτικής Άσκησης και Γυμναστικής, με στόχο την πρόληψη πτώσεων.
Το πιλοτικό πρόγραμμα λειτούργησε σε συνεργασία με Μεταπτυχιακούς Σπουδαστές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Κομοτηνής.

Δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες του προγράμματος Θεραπευτικής Άσκησης και Γυμναστικής είχαν, άτομα 3ης ηλικίας με αστάθεια κατά την βάδιση, άτομα που έχουν ιστορικό πτώσεων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέλος των ΚΑΠΗ, το οποίο επιθυμούσε να βελτιώσει την αυτονομία και την λειτουργικότητά του.

Οι ομάδες του προγράμματος λειτούργησαν απόλυτη επιτυχία στο 2ο ΚΑΠΗ (Αγίου Πέτρου) και στο ΚΑΠΗ του Προφήτη Ηλία (Εργατικές Κατοικίες), με υπεύθυνους τους Φυσιοθεραπευτές, την κ. Βλάχου Έφη και τον κ. Κοσμίδη Γιώργο, εξειδικευμένο στη Νευρολογία.

Στις ομάδες συμμετείχαν 25 άτομα, τα οποία αξιολογήθηκαν για την κινητική τους κατάσταση πριν, κατά την διάρκεια αλλά και το τέλος του προγράμματος. Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων θα παρουσιαστούν σε Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσιοθεραπευτών, που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο στην Αθήνα.

Η θετική αποτίμηση του προγράμματος, ενθαρρύνουν τη Διοίκηση της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών, ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία, τόσο με τους φοιτητές και το Πανεπιστήμιο Κομοτηνής, όσο και με το ΤΕΙ Φυσιοθεραπείας της Λαμίας προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Θεραπευτικής Γυμναστικής.
| |

Μοιραστείτε το…