Ξεκινάει η λειτουργια της Σχολής Γονέων της ΔΗΦΑ

Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τη ΔΗΦΑ θα υλοποιήσει για ακόμα μία χρονιά Σχολές Γονέων για τους γονείς των παιδικών σταθμών του Δήμου μας.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Παρακαλούμε οι γονείς που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα της Σχολής Γονέων του Σχολείου τους, να συμπληρώσουν την αίτηση – φόρμα συμμετοχής.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στις συναντήσεις ενδεικτικά είναι :

1. Επικοινωνία, Σχέσεις και Ρόλοι στη Σύγχρονη Οικογένεια

2. Θέματα Ανάπτυξης και Εξέλιξης των Παιδιών : Βασικά αναπτυξιακά, γνωστικά/γλωσσικά και συναισθηματικά ορόσημα στη ζωή του παιδιού.

3. Ειδικά Θέματα και Προβλήματα της Σχολικής Ηλικίας : Μαθησιακές Δυσκολίες, Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής, Συναισθηματικές Εκδηλώσεις των παιδιών σχολικής ηλικίας : Τρόποι Παρέμβασης από τη μεριά του σχολείου και των γονέων.

4. Σύγχρονα προβλήματα στη σχολική ζωή των παιδιών: Το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying), Επιθετικότητας, χρήση Η/Υ και παιχνιδιών.

5. Θέματα της Εφηβείας : Εξαρτήσεις, Σεξουαλική Αγωγή – Διαπαιδαγώγηση και Επαγγελματικές Επιλογές των εφήβων.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΔΗΦΑ απευθύνεται στους γονείς των παιδικών σταθμών. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα συντονίζεται από ειδικό ψυχολόγο, είναι διάρκειας 50 εκπαιδευτικών ωρών και θα ξεκινήσει άμεσα.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία της ΔΗΦΑ στο τηλέφωνο 210-2477900 & 210-2406630 (κα Καραδήμα)

| |

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση